#jomtravel

Nak rasakan macamana bercuti di villa sama seperti yang dilihat di sepanyol? datang saja ke Casa Titik Pahang untuk pengalaman ala “Spanish Villa”. Casa Titik Resort ini boleh di jumpai di Kuantan Pahang dan ia terletak bersebelahan dengan pantai Cherating. #MuslimTravel #RezekiTravel #FORizqTicketingTravel #PahangTravel #HijabTravellers #Pahang #MuslimahTravel #Trending #ShareIlmu #ShareRezeki #ShareRezekiAllah #Photography #Alhamdulillah #Mosque #SoloTravel #HalalFood #VisitPahang #TourPahang #Explore #HalalTrip #IslamicTourism #PakejMusim #JomTravel #TravelBajet #MattaFair #Travelmurah #UmrahMurah #Mekah #Madinah


0💬Normal

Pesanan buat semua. Bersempena nak menyambut bulan Mulia Ramadhan yang bakal menjelma ni, pohon lah ampun dan maaf kepada ibu bapa, saudara mara, kenalan dan orang sekeliling kita. Kita bersihkan dahulu hati kita sebelum kita jalani bulan Ramadhan ni. Moga moga kita dapat menjalankan ibadah puasa dengan hati yang tenang dan moga segala amalan kita diterima oleh Allah swt. Aamiin jutaan ampun dan maaf dari kami keluarga Almukminin . ❤️❤️. . Almukminin Travel & Tours Rancanglah perjalanan anda dari awal. . Hubungi kami ☎ ☎ 03-55487662/3 📲 http://bit.ly/wasapAlmukminin 📲 http://bit.ly/wasapAlmukminin 📲 http://bit.ly/wasapAlmukminin 📧 info@almukminin.com 🌎 almukminin.com . . #kakijalan #jomjalanjalan #jommakanangin #makanangin #jommelancong #jommelawat #jomtravel #jauhperjalananluaspandangan #jalanjalantambahilmu #destinasibajet #melancongbajet #melancongjimat #pakejberbaloi #pakejterbaik #pakejumrah #pakejmuslimtour2020 #umrah2020 #umrahramadhan #umrah #pakej2020 #makanansedap #makanbest #makananhalal #cuti2malaysia #holiday #cutisekolah #muslimtour #almukminintravelandtours


0💬Normal

Harini jom kita tengok Fakta Menarik tentang UNTA! 😍 🐪. . Korang tahu tak??? . unta tidak menyimpan air di dalam bonggol seperti yang lazimnya dipercayai tetapi sebenarnya takungan tisu lemak. . Apabila dalam keadaan kekurangan sumber makanan, tisu ini akan dimetabolism akan dan menghasilkan lebih 1 gram air untuk setiap gram lemak yang diproses. Metabolisma lemak ini secara tidak langsung akan membekalkan tenaga untuk unta. . Semoga bermanfaat 🤗 . Hubungi kami ☎ ☎ 03-55487662/3 📲 http://bit.ly/wasapAlmukminin 📲 http://bit.ly/wasapAlmukminin 📲 http://bit.ly/wasapAlmukminin 📧 info@almukminin.com 🌎 almukminin.com . . #kakijalan #jomjalanjalan #jommakanangin #makanangin #jommelancong #jommelawat #jomtravel #jauhperjalananluaspandangan #jalanjalantambahilmu #destinasibajet #melancongbajet #melancongjimat #pakejberbaloi #pakejterbaik #pakejumrah #pakejmuslimtour2020 #umrah2020 #umrahramadhan #umrah #pakej2020 #makanansedap #makanbest #makananhalal #cuti2malaysia #holiday #cutisekolah #muslimtour #almukminintravelandtours


0💬Normal

Waktu sekarang ramai yang dah macam down, tak bersemangat..lesu.. macam-mcam masalah..⁣ ⁣ Apa pun masalahnya, stay positive and keep going okay 🥰 ⁣ ⁣ Tag kawan-kawan korang. Jom kita positif sama2!⁣ ⁣ ⁣ ⁣ #trafoe #barangtravelmalaysia #backpackermalaysiaclub #backpackersmalaysia #cuticutimalaysia #airasia #malaysiaairlines #traveltips #tempatbest #malaysiantraveler #kakitravelmalaysia #malaysiatravelgear #jomtravel #backpackerbuddies #tipstravel


0💬Normal

Yessss!!! Rendang Ayam Kembara!! Menggunakan 💯 isi ayam tanpa tulang tauuu! . . Dan makan nasi lemak pasti rasa tak lengkap kalau xde kriuk2 kan?? Haaa.. jgn risau... ikan bilis & kacang goreng pun ada sekali dlm setiap pek. . . www.wasap.my/601114157067 . . #kembaramealbuddies #makanantravel #hiking #camping #traveling #outdoors #kembaramealdhiazara #prpbydrhanafiah #dietfood #healthyfood #backpackersmalaysia #travelsingle #readytoeatmeal #makananoutdoor #kembaramalaysia #emergencymeals #jomtravel #umrahmeal #kembaraadventuremeal #agentkl #agentlembahklang #tiptopservice #viralfood #viralfoodmalaysia #instantfood #instantmeal #outdoorfood #selfheatingmeal #travelfood #makanansedapgiler


0💬Normal

Yessss!!! Rendang Ayam Kembara!! Menggunakan 💯 isi ayam tanpa tulang tauuu! . . Dan makan nasi lemak pasti rasa tak lengkap kalau xde kriuk2 kan?? Haaa.. jgn risau... ikan bilis & kacang goreng pun ada sekali dlm setiap pek. . . www.wasap.my/601114157067 . . #kembaramealbuddies #makanantravel #hiking #camping #traveling #outdoors #kembaramealdhiazara #prpbydrhanafiah #dietfood #healthyfood #backpackersmalaysia #travelsingle #readytoeatmeal #makananoutdoor #kembaramalaysia #emergencymeals #jomtravel #umrahmeal #kembaraadventuremeal #agentkl #agentlembahklang #tiptopservice #viralfood #viralfoodmalaysia #instantfood #instantmeal #outdoorfood #selfheatingmeal #travelfood #makanansedapgiler


0💬Normal

🍰PETANG² NI JON BUAT KEK TIRAMISU🍰 Meleleh air liur tengok kek Tiramisu berperisa Min kaffe ni. . Kalau la i all ni pandai & rajin buat kek. Memang da lama dah I all buat u all. . Min kaffe tu boleh order dengan @minkaffe.akakkoopi769 RM29.o0 sekotak. . #pasarpreloved #kurusputih #supplimentkurus #spontanazizan #furnituremalaysia #perabotmalaysia #dietmakannasi #ramadhantiba #kopitahanlapar #secretcoffee #kopiherba #kitajagakita #percutianbajet #jomtravel #kakitravel #langkawipermatakedah #cherasperdana #kitabaikramaisayang #mstaronline #mutiaradamansara #pantaidalam #paroi #nusajaya #damansarautama #tneeq #kelabbloggerbenashaari #bundlemalaysia #iklanbrunei #iklanmalaysia


55💬Normal

Bali is a gorgeous Indonesian island well renowned for its volcanic mountains, beautiful rice paddies, beaches and coral reefs. There is no wrong way to get closer to nature, but being here definitely feels so right! ⁣ ⁣📷: @tiiinnnaaaa ⁣. ⁣. ⁣. ⁣#travelokasg #traveloka #travelgram #jomtravel #travelphotography #travelcommunity #travelaroundtheworld #seetheworld #travelguide #exploreasia #passionpassport #backpackerlife #travelsolo #lppathfinders #visitbali #explorebali #travellindonesia


0💬Normal

PROMO covid19 EMERGENCY MEAL EXTENDED TILL 14/04/2020 🚨 . . Ok kali ni LAST tauuu ! 14/4 ni tarikh last utk anda beli 1 KOTAK KEMBARA dgn harga PROMO ! Lepas tu harga akan kembali normal 🤗 Kami buat promo ni semata2 utk meringankan beban anda supaya anda ada bekalan makanan yg cukup sepanjang musim PKP ini 😇 . . Utk pembelian LIMITED STOCKS: EMERGENCY MEAL KIT yg mudah, cepat, lazat & sihat ini, cepat contact nombor ni 👇🏻 +6011114157067 www.wasap.my/601114157067/kembarameal . . “KEMBARA. Hot Meals Anytime, Anywhere 🔥” . #kembaramealbuddies #makanantravel #hiking #camping #traveling #outdoors #kembaramealdhiazara #prpbydrhanafiah #dietfood #healthyfood #backpackersmalaysia #travelsingle #readytoeatmeal #makananoutdoor #kembaramalaysia #emergencymeals #jomtravel #umrahmeal #kembaraadventuremeal #agentkl #agentlembahklang #tiptopservice #viralfood #viralfoodmalaysia #instantfood #instantmeal #outdoorfood #selfheatingmeal #travelfood #makanansedapgiler


0💬Normal

Kalau korang sedang mencari backpack, ini antara model terbaik yang kami boleh syorkan khususnya pada HARGA JIMAT & TINGGI NILAI. Bayangkan, korang spend cuma RM 59 untuk beli satu backpack yang bukan saja banyak features - poket kocek banyak padding sedap dan lembut pada bahu ada banyak strap yang boleh korang guna untuk sangkut dan ikat barang2 tambahan ada ruang khas untuk letak laptop bahagian dalaman beg yang besar dan boleh muatkan banyak barang dan yang paling best, beg ni sesuai sangat untuk korang guna di mana-mana dengan saiznya yang praktikal tu. Nak travel ✔️ Balik kampung ✔️ Pegi kelas ✔️ Pegi ofis ✔️ Pegi shopping mall ✔️ Kenal sesiapa yang perlukan beg macam ni? Cer tag diorang kat bawah 👇🏼 #trafoe #barangtravelmalaysia #backpackermalaysiaclub #backpackersmalaysia #cuticutimalaysia #airasia #malaysiaairlines #traveltips #tempatbest #malaysiantraveler #kakitravelmalaysia #malaysiatravelgear #jomtravel #backpackerbuddies #tipstravel


0💬Normal

. Haaaa nmpk x tu tulis ape tu..So jgn buang masa, jom dapatkan stok kembara sementara harga promosi masih ada!!!!! . #STAYATHOME #STAYSAFE . 📞 0174304102 (whatsapp/call) . COD : 🛵 Johor Bahru, Pasir Gudang, Bukit Indah, BBU, Skudai, kempas, Senai, Kulai . Walk-In : 🛒 Petronas Bandar Ulu Tiram 🛒 Petronas Impian Emas, Johor Bahru . With KEMBARA, you can have HOT MEAL anytime, anywhere 🤤😋 #kembarameals #makanantravel #malaysiabackpackers #readytoeatmeal #kembaraadventuremeal #kembaraarmy #kembaramealjb #kembaramealjohorbahru #kembaramealsingapore #kembaramealsg #kembaramealkulai #kembaramealskudai #kembaramealjohor #pektravel #makanansegera #travelbuddies #jomtravel #happymeal #emergencymeal #coronavirus #covid19 #mask #lockdown #MCO #PKP #stayathome #stopthespread #dudukrumah


0💬Normal

Ikan di sungai jangan dituba Nanti habis diracun semua Bulan Ramadhan dah nak pun tiba Puasa yang lalu dah ganti ke semua? 🙈😆 . Harini ada mood nak berpantun, ade sesiapa yang sudi nak berbalas pantun dengan admin tak? 🙈🙈 . Marhaban ya Ramadhan, tak sabar rasanya untuk menyambut bulan penuh barakah ❤️ Almukminin Travel & Tours Rancanglah perjalanan anda dari awal . Hubungi kami ☎ ☎ 03-55487662/3 📲 http://bit.ly/wasapAlmukminin 📲 http://bit.ly/wasapAlmukminin 📲 http://bit.ly/wasapAlmukminin 📧 info@almukminin.com 🌎 almukminin.com . . #kakijalan #jomjalanjalan #jommakanangin #makanangin #jommelancong #jommelawat #jomtravel #jauhperjalananluaspandangan #jalanjalantambahilmu #destinasibajet #melancongbajet #melancongjimat #pakejberbaloi #pakejterbaik #pakejumrah #pakejmuslimtour2020 #umrah2020 #umrahramadhan #umrah #pakej2020 #makanansedap #makanbest #makananhalal #cuti2malaysia #holiday #cutisekolah #muslimtour #almukminintravelandtours


1💬Normal

PROMO covid19 EMERGENCY MEAL EXTENDED TILL 14/04/2020 🚨 . . Ok kali ni LAST tauuu ! 14/4 ni tarikh last utk anda beli 1 KOTAK KEMBARA dgn harga PROMO ! Lepas tu harga akan kembali normal 🤗 Kami buat promo ni semata2 utk meringankan beban anda supaya anda ada bekalan makanan yg cukup sepanjang musim PKP ini 😇 . . Utk pembelian LIMITED STOCKS: EMERGENCY MEAL KIT yg mudah, cepat, lazat & sihat ini, cepat contact nombor ni 👇🏻 +6011114157067 www.wasap.my/601114157067/kembarameal . . “KEMBARA. Hot Meals Anytime, Anywhere 🔥” . #kembaramealbuddies #makanantravel #hiking #camping #traveling #outdoors #kembaramealdhiazara #prpbydrhanafiah #dietfood #healthyfood #backpackersmalaysia #travelsingle #readytoeatmeal #makananoutdoor #kembaramalaysia #emergencymeals #jomtravel #umrahmeal #kembaraadventuremeal #agentkl #agentlembahklang #tiptopservice #viralfood #viralfoodmalaysia #instantfood #instantmeal #outdoorfood #selfheatingmeal #travelfood #makanansedapgiler


0💬Normal

Gullfoss bermaksud ‘air terjun emas’ dalam Bahasa Iceland. Kurniaan alam yang megah ini menjadi tarikan utama dalam perjalanan meneroka kawasan Golden Circle di Iceland, yang juga meliputi Thingvellir National Park dan Geysir Geothermal Field. ⁣ ⁣📷: @richshoots ⁣. ⁣. ⁣. ⁣#travelokamy #traveloka #travelgram #jomtravel #travelphotography #travelcommunity #travelaroundtheworld #seetheworld #travelguide #exploreasia #passionpassport #backpackerlife #travelsolo #lppathfinders #visiticeland #exploreiceland #traveliceland


2💬Normal

NAK PILIH LUGGAGE JENIS HARDCASE ATAU LUGGAGE JENIS KAIN?⁣ ⁣ Jawapan:⁣ Baik, sebenarnya terpulang kepada korang, yang mana korang lebih prefer nak pakai. Of course, kedua-dua jenis ada kelebihan masing-masing dan jugak ada kekurangannya. ⁣ ⁣ Jenis Hardcase⁣ -mudah nak faham, mana-mana luggage yang keras materialnya, hardcase lah tu⁣ -nampak lebih smart dan tegap dan biasanya ada banyak design untuk dipilih (mostly printed)⁣ -sangat disarankan untuk di 'wrap' bila korang nak fly atau pasangkan luggage cover/protector untuk melindungi permukaan luggage daripada calar balar.⁣ -sangat berisiko pecah kalau di handle dengan kasar (kes biasa nii...)⁣ ⁣ Jenis Kain⁣ -korang akan relaks dan tak risau beg pecah sebab kain tak boleh pecah kan? 😂⁣ -tapi masih ada risiko beg koyak ya!⁣ -korang jimat duit tak payah nak wrap (unless beg korang debab sangat) dan tak payah nak pakai luggage cover⁣ -biasanya design plain je, takde pilihan corak sangat...boring⁣ ⁣ Ada soalan berkaitan travel atau keperluan travel? WhatsApp kami di 011-1698 4154 atau klik link di bio.⁣ ⁣ Jom tag dan share dengan kawan-kawan, paksu maksu dan sepupu-sepapat korang 😃⁣ ⁣ ⁣ ⁣ #trafoe #barangtravelmalaysia #backpackermalaysiaclub #backpackersmalaysia #cuticutimalaysia #airasia #malaysiaairlines #traveltips #tempatbest #malaysiantraveler #kakitravelmalaysia #malaysiatravelgear #jomtravel #backpackerbuddies #tipstravel


0💬Normal

. Jom grab Pek Kembara ni smtra masih ada lagi harga promosi!!! sdp baq hang, tahan lama n mudah dimasak!! . #STAYATHOME #STAYSAFE . 📞 0174304102 (whatsapp/call) . COD : 🛵 Johor Bahru, Pasir Gudang, Bukit Indah, BBU, Skudai, kempas, Senai, Kulai . Walk-In : 🛒 Petronas Bandar Ulu Tiram 🛒 Petronas Impian Emas, Johor Bahru . With KEMBARA, you can have HOT MEAL anytime, anywhere 🤤😋 #kembarameals #makanantravel #malaysiabackpackers #readytoeatmeal #kembaraadventuremeal #kembaraarmy #kembaramealjb #kembaramealjohorbahru #kembaramealsingapore #kembaramealsg #kembaramealkulai #kembaramealskudai #kembaramealjohor #pektravel #makanansegera #travelbuddies #jomtravel #happymeal #emergencymeal #coronavirus #covid19 #mask #lockdown #MCO #PKP #stayathome #stopthespread #dudukrumah


0💬Normal

Philea resort merupakan resort bertaraf 5 bintang dengan seni bina unik yang terletak di Durian Tunggal Melaka. Antara kemudahan yang disediakan di resort ini adalah kolam renang, sauna, kelab kanak-kanak, pusat kecantikan, padang golf dan spa. Resort ini juga berhampiran dengan Zoo Melaka. #MuslimTravel #RezekiTravel #FORizqTicketingTravel #MelakaTravel #HijabTravellers #Melaka #MuslimahTravel #Trending #ShareIlmu #ShareRezeki #ShareRezekiAllah #Photography #Alhamdulillah #Mosque #SoloTravel #HalalFood #VisitMelaka #TourMelaka #Explore #HalalTrip #IslamicTourism #PakejMusim #JomTravel #TravelBajet #MattaFair #Travelmurah #UmrahMurah #Mekah #Madinah


1💬Normal

Sama sama kita berdoa supa kita dapat bertemu dengan RAMADHAN tahun ini 🤲 . Hubungi kami ☎ ☎ 03-55487662/3 📲 http://bit.ly/wasapAlmukminin 📲 http://bit.ly/wasapAlmukminin 📲 http://bit.ly/wasapAlmukminin 📧 info@almukminin.com 🌎 almukminin.com . . #kakijalan #jomjalanjalan #jommakanangin #makanangin #jommelancong #jommelawat #jomtravel #jauhperjalananluaspandangan #jalanjalantambahilmu #destinasibajet #melancongbajet #melancongjimat #pakejberbaloi #pakejterbaik #pakejumrah #pakejmuslimtour2020 #umrah2020 #umrahramadhan #umrah #pakej2020 #makanansedap #makanbest #makananhalal #cuti2malaysia #holiday #cutisekolah #muslimtour #almukminintravelandtours


1💬Normal

You’ll find Quinta da Regaleira near the historic center of Sintra, Portugal. This decorative 20th century residence has been classified as a World Heritage Site by UNESCO within the "Cultural Landscape of Sintra". The house is split into five floors, but the real attraction is the enchanting gardens outside. ⁣ ⁣📷: @lolamalina ⁣. ⁣. ⁣. ⁣#travelokasg #traveloka #travelgram #jomtravel #travelphotography #travelcommunity #travelaroundtheworld #seetheworld #travelguide #exploreasia #passionpassport #backpackerlife #travelsolo #lppathfinders #visitportugal #exploreportugal #travelportugal


0💬Normal

Next Page